Gelstedslagteren
Tilskud: kr. 422.000
|
 |
Gelstedslagteren skiftede i slutningen af 2014 ejere, og i dag er Kristian Kyed, De Fynske Gaarde samt landmand og revisor Ole Nielsen i front. Planerne for Gelstedslagteren er store. Der skal slagtes mere og på en mere bæredygtig og dyrevelfærdsmæssig bedre facon, og så skal charcuteridelen løftes samtidig med, at den økologiske produktion gør sit indtog i butikken.
Målsætningen er, at Gelstedslagteren også fremover skal tilbyde gode produkter til lokalområdet samtidig med, at man styrker forretningens engrossalg. De nye aktiviteter forventes at skabe 4 nye arbejdspladser.
|
Kafferisteri i Årup: Holy Bean Coffee Roasters
Tilskud: kr. 277.000
|
 |
I det gamle elværk i Aarup skal der i fremtiden være et microkafferisteri. Holy Bean Coffee Roasters startede så småt virksomheden op i februar i 2015, og har hidtil haft en mindre og interimistisk produktion i en baggård i Aarup.
Successen er kommet hurtigt, og nu etableres der funktionelle produktionsfaciliteter kombineret med showroom og kursusfaciliteter i den flotte gamle bygning. Nye kafferistere betyder, at produktionen udvides betydeligt. |
Bodebjerg Charcuteri
Tilskud: kr. 550.017 |
|
 |
Gaardbutikken.dk, der holder til i Glamsbjerg og Slagter Lund kæden fra København har indgået partnerskab med henblik på at etablere et charcuteri med engrossalg for øje.
Indehaver af gaardbutikken.dk Morten Klit fortæller, at partnerskabet er et perfekt match af kompetencer, markeds-kendskab og kontakter, der allerede nu har medført, at flere afsætningsaftaler med danske detailkæder er under udarbejdelse. "Partnerskabet med Slagter Lund og støtten fra LAG MANK giver mulighed for at skabe de nødvendige faciliteter til at kunne vækste for alvor, siger Morten Klit. |
Fødevaremarked på Erholm Herregaard
Tilskud: kr. 365.000 |
 |
Fødevaremarked Erholm Herregård er tænk som et marked og oplevelsescenter, der giver besøgende mulighed for at købe lokalt produceret råvarer, at besøge en gård, som stadig drives som aktivt land- og skovbrug, samt adgang til park, skov og naturområder.
Den nedlagte svinestald på Erholm avlsgård på 800 m2 i 2 plan, opført år 1884 ved arkitekt Tvede og beliggende med direkte adgang til park og skov tænkes indrettet med udlejede boder / stande for lokale producenter for salg af fynske fødevarer og øvrige produkter. |
Måle Bagerbod
Tilskud: kr. 198.603 |
|
 |
Med afsæt i en prøveperiode af "turistdrift" i sommeren 2015, hvor der blev bagt, serveret og oprettet mødested i landsbyen, - samt i afprøvning af "lokaldrift"i 2015-16, hvor økologisk bageri og cafe blev kombineret med teater og musikarrangementer, ønsker vi at Måle Bagerbod skal overgå fra PopUp til egentlig etablering og fast drift.
Året rundt bliver det muligt at besøge mikrobageriet Måle Bagerbod beliggende i svinget ved foden af Måle Bakke. Den enkle og ubesværede tilgang til Bagerboden kombineres med kulinarisk højt niveau i bageri og cafe-drift, samt med kontinuerlig aktivitet på de sociale medier. |
The Food Assembly - nyt digitalt forretningskoncept for afsætning af lokale fødevarer
Tilskud: kr. 141.625 |
 |
Ide og mål med dette projekt er at etablere og træne lokale netværk af mindre fødevareproducenteri LAG MANKs område til at kunne afsætte deres varer direkte til forbrugerne via en e-handelsplatform. Det imødekommer en væsentlig barriere for vækst blandt mindre fødevareproducenter, som er afsætning og distribution. Tilsvarende øges tilgængeligheden af lokale fødevarer for forbrugerne.
Projektet tager afsæt i et nyt og innovativt webhandelskoncept – Madsamling- som er udviklet, for at skabe en inspirerende, effektiv og forretningsmæssig bæredygtig afsætningskanal for fødevarer fra lokale producenter, direkte til forbrugerne. |
Organic Nature Fiberbars
Tilskud: kr. 400.000 |
|
 |
Organic Nature har udviklet en serie af meget velsmagende rawbars, der har en fin balance mellem sundt fedt, gode proteiner, få kulhydrater og masser af fibre, der skaber mæthed, sundhed og god fordøjelse.
Produktet henvender sig til idrætsudøvere, der ønsker at lade batterierne op ad en sundere vej end det klassiske cafeteriamåltid og folk som er tiltrukket af en sund snack som alternativ til slik. LAG MANK giver tilskud til etablering af en produktionslinje, hvor barrerne produceres i forskellige former og størrelser ved brug af robotteknologi. Organic Nature forventer at skabe minimum 2 jobs ved produktionstart. |
Herrens Mark på eksportmarkedet – kosttilskud til kvinder i overgangsalderen og mod knogleskørhed
Tilskud: kr. 670.000 |
 |
Herrens Mark producerer mælkebøtte- og rødkløverekstrakt, som sælges i landets helsekostbutikker. I de senere år har man etableret et samarbejde med Århus Universitetshospital og ansat en erhvervs ph.d. med henblik på at undersøge rødkløver-ekstraktens indvirkning på reduktion af hedestigninger blandt kvinder i overgangsalderen og bremsning af udviklingen af knogleskørhed. Undersøgelserne har været særdeles positive, og de bliver i foråret 2017 publiceret i internationale sundhedsfaglige tidsskrifter. LAG MANK yder støtte til etablering af ny produktionslinje, og virksomheden forventer, at projektet skaber 2 arbejdspladser ved produktionstart i sommeren 2017. Se filmen fra Danmarks Radio var forbi |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|